Psykoterapi

Psykoterapi – Udvikling for livet…!

Vi er alle unikke!
I sin essens handler psykoterapi om at nære den helt specielle kerne, der allerede er i klienten!

Man kan også sige: at terapeuten bevidner potentialet i sin klient, så det kan frisættes. Potentialet til at være sig selv – med alle de skønheder og sær(lig)heder, der præger hver af os.

Vi er alle unikke – i ordets bedste forstand! Men… dét at være unik betyder ikke, at det unikke liv er let.

Vi møder alle udfordringer i vores liv – det er en del af livet! Det er måden, vi tackler udfordringerne på, der afgør, hvordan vi kommer videre. Og måden, vi vælger, er afhængig af vores erfaringer i og med livet.

Hvis vi som børn ikke er blevet set og spejlet ‘godt nok’ af vores forældre, som de unikke mennesker vi er, så vil vi højst sandsynligt få vanskeligheder i livet omkring vores identitet og vores relationer – i større eller mindre grad.

Når disse vanskeligheder overskygger vores glæde i livet eller hvis vi gang på gang oplever at støde ind i de samme problematikker med andre mennesker, eller opdager at vi er afhængige – måske dybt afhængige af noget, så er tiden inde til at se sig selv ‘i spejlet’ – det indre spejl.

Ønsker vi forandring i vores liv, er vi nødt til at se på os selv. Hvor gerne vi end ville, så kan vi ikke lave om på vores medmennesker! Vi må selv gå vejen – over broen – og ind i ukendt land.

En sådan ‘forandringsrejse’ kan dog godt føles som en lang og ensom vandring på en stenet bjergsti – for undervejs har vi i virkeligheden kun os selv at holde fast i. Det er faktisk det, det hele handler om – at holde fast i os selv, samtidig med at vi konfronterer os selv, beroliger os selv og bekræfter os selv.

En rejse kan begynde… en forandringsrejse for livet!

Find din egen bro - og kryds den, hvis det er nødvendigt!

Find din egen bro – og kryds den, hvis det er nødvendigt!

Jeg vil gerne følges med dig et stykke af vejen – hjælpe dig med at lære dig selv bedre at kende, så du kan genkende de forskellige livssituationer, og dermed bliver bedre til at mestre de svære perioder, som givetvis kommer i dit liv.

Jeg kan ikke love dig, at det bliver let! Næsten tværtimod – det bliver formentlig svært! Men… det er dét værd!

Mange af os har gennem vores opvækst og liv vænnet os til, at bekræftelsen skulle komme fra andre, for at vi kunne føle os ok. Det skal vi lære at gøre selv og det er ikke nødvendigvis let! Det betyder dog ikke, at vi ikke også har brug for anerkendelse – det har vi alle. Det er et alment menneskeligt behov.

Det, som jeg kan hjælpe dig med, er at være din rejsefælle og dit spejl – dit nænsomme, men også ærlige spejl! Det spejl, som kan være så svært at se sig selv i uden at komme med undskyldninger eller forklaringer.

Vi har alle vores årsager til at gøre, som vi gør. Deri ligger forklaringen!

I forandringens lys handler det om at slippe forklaringen og acceptere sig selv – på godt og ondt – mens vi leder efter og bliver bevidste om alle vores personlighedssider, både de solbeskinnede og de skyggefulde. Herefter er det muligt at lave forandringer i sit liv – først bevidsthed, så accept, og siden forandring!

Forandringens veje…

Nogle af de ‘landvindinger’, jeg kan hjælpe dig med, er:

Personlig udvikling tager altid udgangspunkt i, hvor du er i dit liv. Det handler ikke om, hvor jeg vil ha’ dig hen, men om hvor du vil hen!

De trin, der ligger i at vokse op, vågne op, rydde op, åbne op og lyse op (Ole Vadum Dahl) – betegner en modningsproces, som vi mennesker må gå igennem, hvis vi vil udvikle os til modne, voksne mennesker – både på det menneskelige og spirituelle plan. Når du er havnet her på disse sider, er det måske fordi, du er i gang med din egen modningsproces. Læs mere: 5 fantastiske måder at ‘oppe sig’ på!

 

 • Måske genkender du følelser af mismod, tristhed, forkerthed eller magtesløshed?
 • Måske løber du ind i de samme problematikker gang på gang?
 • Måske møder du igen og igen samme type mennesker, som trigger dig voldsomt?
 • Eller måske har du haft en svær start i livet, som spænder ben for dig i tide og utide?
 • Det kan også være, at du har et ønske om at finde dine sande værdier – leve dit liv på en anden måde?

Der er mange forskellige slags kriser! Og mange forskellige definitioner af kriser. Her bruger jeg ordet krise om episoder i livet, som giver anledning til mere eller mindre frivilligt at måtte ændre livsstil – og som hører til nogle af de ‘specialer’, jeg arbejder med som psykoterapeut:

 • Identitetskriser
 • Skilsmisser
 • Fyringer
 • Arbejdsløshed
 • Sygdom
 • Død

Læs mere om kriser– tryk her!

Stress er blevet ‘en folkesygdom’! Du kan opleve stress i forbindelse med:

 • arbejde
 • privatlivet
 • dine tanker
 • ‘smitte’ fra andre
 • særlig sensitivitet

Læs mere om stress – tryk her

Når krisen kradser, så er det ofte parforholdet, det går ud over. Vi kan nemt komme til at bebrejde hinanden alt muligt, og hvis vi ikke er opmærksomme, så risikerer vi, at parforholdet ryger i vasken – og har vi børn sammen… ja så er der mange tabere.

Læs mere om parterapi – tryk her!

Er du en af de ca. 20% af befolkningen, der er særligt sensitive? Måske ved du det ikke…? Måske har du aldrig tænkt på, at årsagen til, at du føler dig (og måske altid har følt dig) anderledes end andre, er, at du faktisk er særligt sensitiv? Læs mere om det at være særligt sensitiv – tryk her!

Mine redskaber…

Samtale

Først og fremmest benytter jeg samtalen som redskab – og samtalen kan også være uden ord! Måske lyder det mærkeligt… men vi mennesker kommunikerer via mange kanaler.

Læs mere…

Mindfulness & Meditation

At øve sig i mindfulness og meditation er en proces, som er super svær. Vi har så travlt i vores hverdag, at vi dårligt nok når at trække vejret…

 

Læs mere…

Opstillinger

At lave opstillinger vil sige, at vi eksternaliserer indre billeder, problemet eller familien. Når vi sætter disse udenfor os selv, opstår der helt nye muligheder for at få belyst det u- eller underbevidste.

Læs mere…

Drømme

Når vi ser på vores natlige drømme, så kan det umiddelbart virke som noget værre roderi – som om der hverken er hoved eller hale på noget som helst. Men…

Læs mere…

Det var været en god proces, hvor jeg i løbet af det sidste halve år har fået meget indsigt i først og fremmest min egen andel i de udfordringer jeg har stået i, tak for det.
Totalt forvirret og opslugt af de følelser, jeg stod i, var meget fremherskende. Ganske langsomt blev Anne en katalysator for min egen proces frem til en større afklaring og dermed blev de voldsomme følelser til at håndtere for mig.
Først og fremmest mener jeg, at Anne er i stand til at være aktivt lyttende på den fede måde. Hendes kommentarer er klokkeklare og skarpe og enten gribes de eller ikke. Begge dele er vigtigt.
Samtidig er hun et varmt menneske og man mærker det bankende hjerte, det er dejligt.
Endelig fornemmer jeg et engagement i min situation, som giver nærvær.
Tak for gode timer, Anne, og held og lykke fremover.

Bella, Socialrådgiver

Kontakt mig!

Er du blevet nysgerrig på, om vores kemi passer sammen?

Så kontakt mig – og lad os ta’ en uforpligtende snak!

Jeg har klinik i både Odense og Faaborg

Tryk her!

Pin It on Pinterest