Det personlige

Den personlige sensitivitet handler om dine egne tanker og følelser.

Du kan nemt blive overvældet af bekymringer om alt muligt. Eks.vis:  hvordan får du bedst planlagt dine opgaver, så du når mest muligt? Hvordan kommer du nemmest fra A til B – så du undgår for meget ventetid? Hvordan du mon klarer dig blandt de fremmede mennesker, når du skal på kursus, konference eller til en fest, hvor du ikke kender alle?

Måske har du en tendens til at forvente det negative fremfor det positive? Og derfor spekulerer alt for meget på det, der er i vente…!?

Dine følelser kan nemt løbe af med dig – både de negative og de positive. F.eks. de stærke følelser som vrede, irritation, skuffelse og sorg, men også de positive, så som glæde, begejstring, forelskelse og engagement. Begge dele kan bare blive ‘for meget’, så du nemmere overvældes og udtrættes.

Igen… når det så er sagt, så kan du ha’ et meget rigt indre liv, som giver dig megen glæde. Du ka’ ha’ let adgang til fin selvindsigt og reflektion. Elaine Aron pointerer, at særligt sensitive mennesker har god gavn af terapi og personlig udvikling – formentlig fordi de er gode til at fange de subtile følelser, stemninger og stemningsskift.

Du er sikkert kreativ og har stor glæde af at fordybe dig i kreative processer eller kreationer – og dermed stor glæde af dit eget selskab.

Pin It on Pinterest