De uundgåelige

Livskriser

Lær at se kriser som udviklingspotentiale…!

Der er mange forskellige slags kriser!

Her bruger jeg ordet krise om episoder i livet, som giver anledning til mere eller mindre frivilligt at måtte ændre livsstil.

En ting er sikkert – vi har alle sammen vores kriser. Ingen slipper fri. Det er simpelthen en del af livet!

Kriser giver os mulighed for at ændre adfærd og/eller tanker. Derved kan vi opleve en dybere kontakt til os selv. Den mulighed ville vi formentlig ikke ha’ grebet, hvis ikke det var for krisen. Vi mennesker er lidt ‘dovne’, når det kommer til ændring af adfærd. Hvis ikke vi føler os nødsaget til at ændre adfærd, så bibeholder vi gerne selv uhensigtsmæssig adfærd – blot af vanens magt eller af hensyn til andre. F.eks. rygning, for stor alkoholindtagning eller trangen til søde sager…

Det paradoksale er, at de fleste… eller i hvert fald rigtig mange mennesker… efterfølgende siger, at de faktisk slet ikke ville ha’ undværet denne krise. For nu har de endelig fundet ind i deres essens… netop på grund af krisen.

En af hagerne ved kriser er dog, at mens de står på, så føles det rigtig ubehageligt – og man kan føle sig helt alene og temmelig magtesløs, mens bølgerne går højt…

Er du i en sådan situation, så er du meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale. Hvem ved… måske passer vores kemi godt sammen.

Få øje på diamanten i dine kriser!

Ved at være opmærksom på dine og jeres kriser, så er der et væld af muligheder for at vokse med opgaven.

Eksempler på kriser:

Ved at gå igennem krisen og ikke ved at undgå krisen kommer vi stærkere igennem livet – skridt for skridt!

 

  • Identitetskriser, giver anledning til at søge efter, hvem du er og hvad du står for
  • Parforholdsproblemer, giver anledning til at se på, hvordan noget kan ændres fra negativt til positivt
  • Skilsmisser, giver anledning til at se på, hvordan du agerer som mand eller kvinde – med eller uden partner
  • Fyringer, giver anledning til at se på, hvad du egentlig ønsker at beskæftige dig med
  • Arbejdsløshed, ditto…
  • Sygdom, giver anledning til at se på, hvordan du lever dit liv, passer din krop og hvad du spiser af mad – og ikke mindst dit følelsesliv
  • Dødfald, giver anledning til at mærke, at du selv lever og at lære at leve med sorgen, uden at den fylder for meget

Hvis krisen 'kradser' - skriv til mig!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er definitionen af en 'krise' ifølge ZoomAfocus?

Hos ZoomAfocus defineres en krise som episoder i livet, der fører til, at man mere eller mindre frivilligt må ændre sin livsstil. Kriser betragtes som en naturlig og uundgåelig del af livet.

Hvordan kan kriser være gavnlige?

Kriser ses som muligheder for at ændre adfærd og tanker, hvilket kan føre til en dybere forbindelse med ens selv. Mange mennesker føler efterfølgende, at de ikke ville have undværet krisen, da den har hjulpet dem med at finde deres essens.

Hvilke almindelige følelser er forbundet med at gennemleve en krise?

Under en krise kan man ofte føle sig ubehagelig til mode, alene og magtesløs. Disse følelser er normale og en del af processen med at håndtere en krise.

Tilbyder ZoomAfocus støtte til personer, der gennemlever en krise?

Ja, jeg opfordrer personer, der oplever en krise, til at kontakte mig for en uforpligtende samtale. Der er mulighed for at finde god kemi i den støtte, jeg tilbyder.

Hvor kan jeg finde mere information eller få hjælp?

For yderligere information eller for at få hjælp, kan du besøge de andre relaterede links på ZoomAfocus.dk eller kontakte mig direkte gennem de kontaktoplysninger, der er angivet på siden.

Se diamanten

Kriser som udviklingspotentialer…!

Pin It on Pinterest