Det ideologiske

Den ideologiske sensitivitet handler om dine værdier i livet. Det kan f.eks. være omkring menneskers ve og vel – og ordentlig behandling af dyr. Måske kender du til følelsen af ‘retfærdig harme’, når du oplever uretfærdighed i verden og en tristhed i hjertet, når du i nyhederne ser indslag om krig og ødelæggelse, og menneskelig lidelse?

Hvis du er særligt sensitiv på dette område, så er du formentlig også ‘nødt til’ at gøre noget – at handle – at rette op på uretfærdigheden. Måske vil du melde dig ind i organisationer, som kæmper for menneskerettigheder, dyrenes vel, miljøet eller lignende…?

Det, som kan ske for dig, er, at du kan blive så overvældet af magtesløshed, fordi der er så mange fronter, som har behov for ‘frontkæmpere’, at du nærmest kan blive helt depressiv bare ved tanken om nytteløsheden. Hvis det er tilfældet, kunne det være en ide for dig at udvælge præcis det område, som betyder mest for dig – og dermed kunne gøre en forskel der. 

Det kan også være, at det ville lindre lidt på din ‘lidelse’, hvis du kan øve dig i at bære over med de mennesker, som ikke lever op til dine idealer. Det behøver ikke at være ‘sort/hvidt’ – ‘enten/eller’… Det kan godt være ‘både/og’! 

Og kloden behøver mennesker som dig, der ikke kan lade være med at ‘blande dig i verden’!

Pin It on Pinterest